Параграф22 Daily

§22 Новини

Над 18 кг кокаин задържаха митнически служители на ГКПП Малко Търново

Над 18 кг кокаин задържаха митнически служители на ГКПП Малко Търново. Случаят бе представен на съвместен брифинг с ОП Бургас днес. Дрогата била складирана в тайник в багажното отделение на лекия автомобил, който бил селектиран за случайна проверка по метода „Анализ на риска“. 18 231-те грама кокаин били натъпкани в общо 17 плика, прилежно опаковани с найлон и привидно невинни – с рисунка на слон.

На брифинга окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев, наблюдаващият Мануел Манев, както и представителите на митниците Васил Инджов - заместник-директор на ТД Южна Морска и Иван Пасков - началник отдел "Митническо разузнаване и разследване" - Южна морска, дадоха подробности по случая.

Към момента е ясно, че двамата – 40-годишната жена от Бургас и 51-годишният мъж, който е роден във Варна, но от години живее в Бургас – в момента са в ареста. Те са задържани за 72 часа и предстои прокуратурата да поиска постоянна мярка „задържане под стража“. Те ще бъдат обвинени в опит за контрабанда към Турция – престъпление, което се наказва с 15 до 20 години затвор и глоба в размер между 200 и 300 хил.лв.

Извършени са претърсвания в апартаментите на двамата в Бургас, където са открити движими вещи, имащи отношение към откритите в колата наркотици. В домовете им са намерени още 2000 швейцарски франка и пачки с около 10 000 евро. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във