Параграф22 Daily

§22 Новини

Над 20 закъсали ТИР-а по шосетата в Монтанско

Над 20 ТИР-а, закъсали през последните 10 часа на различни места по шосетата в област Монтана, са били извлечени с техника, съобщиха от полицията в града. Най-много закъсали камиони - осем, е имало по главен международен път Е-79 в района край село Долна Вереница. Други 6 камиона са били извлечени с техника на Областната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" от различни участъци на пътя между Монтана и Враца.

Снежната покривка е около 10 см. Минаването на товарни автомобили над 12 тона е забранено, макар че пътищата се почистват и опесъчават. От падналия през нощта сняг на няколко места по пътя между Берковица и старопланинския проход Петрохан са паднали клони от дървета. Те са разчиствани през цялата нощ от екипите на противопожарната служба, допълниха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Ситуацията с възстановяването на 110-киловолтовия далекопровод  с високо напрежение "Скалите" между село Орешец и Белоградчик е изключително сложна. Това стана ясно след заседание на кризисния щаб, което беше ръководено от генерал Николай Николов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". На мястото на аварията са доставени два верижни булдозера в помощ на екипите за монтирането на железорешетъчно съоръжение. Допълнително ще бъде изпратена помощ от Монтана, подемна техника, която да помогне по изправянето на стълба.

"Надяваме се, че утре до 12 часа далекопроводът ще бъде възстановен и ще започнат пробите", каза комисар Николов и допълни, че работата е усложнена от метеоролигната обстановка. В момента в района вали сняг, който пречи на екипите да работят.

Facebook logo
Бъдете с нас и във