Параграф22 Daily

§22 Новини

Над 30 арестувани на „Калотина“ заедно с началника на пункта

Над 30 са задържаните на ГКПП Калотина, съобщи главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Сред арестуваните са гранични полицаи и началникът на митническия пункт, има и гранични полицаи, както и такива, които в момента са били в почивка, а не на смяна. "Наблюдаващите прокурори ще кажат на кого ще повдигнат обвинение. След всяка операция ставаме все по-добри и по-добри. Стиковката е на отлично ниво. Поредната операция го потвърждава това", похвали Иванов съвместната акция с участието на прокуратурата, МВР, Жандармерията, КПКОНПИ и Вътрешна сигурност. Заради арестите е било спряно движението и обработването на преминаващите автомобили през граничния пункт и от сръбска страна, но в момента, в който "дойдат хора, които да подменят задържаните, ще се възстанови работата", обеща Ивайло Иванов.

"Положителното е, че успяхме да запазим всичко в тайна до последния момент", подчерта главният секретар. "Това, което се случва, е , че се провежда разследване под надзора на спецпрокуратурата. Събрани са доказателства за ОПГ с корупционни действия. Прокурорите работят заедно с колегите от МВР, Вътрешна сигурност, Антикорупционната комисия. Поредната изключително мащабна организация", заяви и главният прокурор Иван Гешев.

"Всички служби съвместно с изпълнителната власт работим на изключително високи обороти, работим във всякакви направления, независимо дали става въпрос за министри, олигарси или за битова престъпност и корупция по високите етажи", подчерта главният прокурор.

Facebook logo
Бъдете с нас и във