Параграф22 Daily

§22 Новини

Над 400 литра нелегален алкохол задържаха при съвместна операция митнически и полицейски служители

Над 400 литра нелегален алкохол откриха при съвместна проверка митнически служители на Главна дирекция "Митническо разузнаване и разследване" и полицейски служители на  РУ–Долни Дъбник.

На 30 май митническите и полицейски  служители са провели специализирана операция по линия "Акцизни стоки".  За времето от 11:00 часа до 15 часа са проверили търговски обекти и частни домове. На павилион за продажба на плодове и зеленчуци при разклона за село в Горни Дъбник са установени 7 литра бяла прозрачна течност с мирис на алкохол и алкохолен градус  43.3%. Нередовната стока е предадена доброволно от 42-годишна търговка от село Крушовица. На нарушителката е наложена глоба с фиш по чл.126 от ЗАДС. В избено помещение на частен дом в село Крушовица, собственост и обитаван от 67-годишен, са открити  19 туби с вместимост по 19 литра и 5 туби с вместимост по 10 литра - общо 411 литра с течност с вид и мирис на  алкохол  и алкохолен градус 49%.

В хода на проверката  от собственика не са представени документи, удостоверяващи плащането, начисляването или обезпечаването на дължимия акциз.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на РП Плевен.

Facebook logo
Бъдете с нас и във