Параграф22 Daily

§22 Новини

Над 5 кг сребърни накити откриха в дрехите на украинци

5,210 кг контрабандни сребърни накити иззеха митническите служители на МП Малко Търново при митническа проверка и личен преглед на двама украински граждани, съобщиха от Агенция „Митници". Нарушителите са пътували с лек автомобил марка БМВ с полска регистрация в посока от България към Турция.

На митническия пункт те декларирали, че пренасят единствено валута в размер на 8000 щатски долара - единият и съответно 10 000 щатски долара - другият пътник. При последвалата митническа проверка на автомобила и личен преглед на пътниците, митническите служители открили, че единият от пътниците пренася в джобовете на дрехите си пакети, увити с тиксо, съдържащи общо 4 035 грама сребърни накити. В джобовете на втория пътник са открити пакети с 1175 грама сребърни изделия.

Срещу украинските граждани с инициали В.Ч. и Ю.Т. са съставени актове за нарушение на Валутния закон. Ще им бъдат наложени и глоби, за обезпечаването на които са задържани от двамата нарушители 2 000 долара по съответния ред. Контрабандното сребро е иззето и подлежи на отнемане в полза на държавата.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във