Параграф22 Daily

§22 Новини

Над 50 кг канабис и ловни патрони иззеха служители на полицейските управления в Павликени и Елена

В хода на специализирана полицейска операция за противодействие отглеждането и разпросранението на наркотични вещества, проведена на територията на ОДМВР – Велико Търново вчера са извършени проверки в имоти на територията на РУ – Павликени и Елена. От наследствен имот в Павликени, обитаван от възрастно семейство и съна им е открита външна оранжерия с 10 чувала и три саксии със засети в тях растения от рода на конопа, с общо тегло на листната маса 29 кг. В стая на къщата са намерени и иззети още близо 2 кг от същите растения.

В съседен имот полицейските служители намерили над 2 кг от растенията, за които е изяснено, че са били изхвърлени през прозорец на проверявания имот при появата на униформените. 70-годишния обитател е задържан за срок до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство. При претърсването в една от стаите  полицйските служители се натъкнали и на 11 ловни патрона, за които 66-годишната му съпруга е обяснила, че са останали от покойния й баща. Срещу нея е образувано бързо производство за незаконното съхранение на боеприпаси.

При проверка на имот в еленското село Чешма полицейските служители са намерили полусуха листна маса, с тегло около 21 кг, която при полеви наркотест е реагирала на канабис. Наркотикът е иззет.

По случая е започнато досъдебно производство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във