Параграф22 Daily

§22 Новини

Над 500 000 къса контрабандни цигари задържани на Калотина

При съвместна акция на ГКПП-Калотина с участието на гранични и митнически служители са задържани 560 000 къса контрабандни цигари. Поредната реализация е в резултат на съвместни екипи на Гранична полиция и Агенция Митници по линия на противодействието на контрабандата на акцизни стоки на всички ГКПП в страната.


На ГКПП-Калотина бил спрян за проверка и селектиран хладилен камион с турска регистрация, пътуващ от Западна Европа през България за Турция. Рентгеновата проверка показала, че сред товарите има и такива с различна плътност. Установено било, че там са укрити 560 000 къса цигари Merilin slims , без акцизен бандерол и с надпис Duty Free . Проведени са оперативно-следствени действия. Шофьорът на камиона, турски гражданин, е задържан с прокурорско постановление за 72 часа. Образувано е досъдебно производство под наблюдението на Окръжната прокуратура в София. Действията по разследването продължават.


При други операции само за изминалото денонощие гранични полицаи са иззели над 67 000 къса контрабандни цигари. Единият от тях е на територията на РДГП Кюстендил. В района на с. Логодаж у 31-годишния С.М са открити 32 630 къса цигари от различни марки с македонски акцизен бандерол. Последвали оперативно-издирвателни действия, в резултат на които е задържан лек автомобил Нисан Терано , управляван от Г.К./57г./. В колата са открити още 12 630 къса от същите цигари. На двамата е наложена полицейска мярка, автомобилът и акцизната стока са иззети. Уведомена е благоевградската районна прокуратура.

Facebook logo
Бъдете с нас и във