Параграф22 Daily

§22 Новини

Над 600 са осъдителните присъди за нарушаване на противоепидемичните мерки

Над 3 300 са образуваните досъдебни производства за нарушение на противоепидемичните мерки  - основно за неспазване на карантината, обяви в Кюстендил вътрешният министър Христо Терзийски. Вече има и издадени над 600 присъди, добави той.

Контролът по спазване на противоепидемичните мерки е сред приоритетите на Вътрешното министерство, каза министър Терзийски, който присъства на открит урок по пътна безопасност с ученици от Кюстендилското 6-о училище: "Колко усилие ни коства от една страна проверките по адресите на гражданите, които са поставени под карантина, от друга страна мерките за безопасност на обществените места - питейни заведения, търговски обекти. Това е ежедневна дейност, която ние изпълняваме, и следим стриктно".

Относно скандала със закупените с еврофинансиране коли на МВР, министърът каза: "Явно има сериозен проблем при провеждането на процедурите по обществената поръчка и както вчера каза премиерът, се получава ситуацията, при която крадецът вика: "Дръжте крадеца". Това е деяние, което е извършено и по документи, а когато има документи, следите остават и истината ще излезе на яве".

Facebook logo
Бъдете с нас и във