Параграф22 Daily

§22 Новини

Над 800 единици бяла и черна техника са изгорели в магазин „Зора“ - Бургас

Между 800 и 900 уреда, които са били в подземен склад в магазин „Зора“, в който стана вчера пожарът, са унищожени. Има щети и от задимяването. Това каза пред бТВ началникът на първа Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” (РСПБЗН) Николай Николаев. „Щетите са в подземния етаж, който е разделен на две части. Единият е на площ от 450 квадратни метра, а другият- на 420. По-големият изгоря целият. Успяхме да ограничим, за да не бъде опожарен и вторият склад“, добави той.

„Всичко в двата склада е бяла и черна техника. Има между 800 и 900 уреда, които са предимно климатици, перални и хладилници. Всички са унищожени. Има щети от задимяването по стени и тавани“, уточни Николаев. „Няма пострадали пожарникари. Бяхме 20 човека. Имаше четири пожарни автомобила и една линейка, която през цялото време беше тук. Използвахме защитни дихателни апарати. Бутилката се сменяше на 10 минути. Трябваха ни над 35 бутилки, докато загасим пожара. Температурата беше много висока. Сменяха се колегите“, добави той.

Управителят на близкия медицински център д-р Вергиния Цанова пък каза, че в лечебното заведение е нямало паника, защото в момента, в който видели гъст задушлив дим, излизащ от вентилационната тръба на покрива на магазин „Зора“, сигнализирали на тел. 112, а те вече били информирани и реакцията била мълниеносна. Синхронът между службите бе много добър, добави д-р Цанова пред Флагман.

Facebook logo
Бъдете с нас и във