Параграф22 Daily

§22 Новини

Надзирателите излизат на протест, не им увеличават заплатите

Синдикатите на служителите в затворите и в арестите обявиха, че утре ще протестират заради неизпълнените им искания от страна на Министерство на правосъдието. Синдикалистите не постигнаха съгласие на среща с ръководството на министерството, информираха от организацията. Утре пред затворите в цялата страна ще има протести, заяви Ясен Тодоров, председател на Синдиката на служителите в затворите в България.

На продължилата близо два часа среща от Министерството на правосъдието са обяснили на синдикатите, че няма възможност за увеличение на заплатите, както и че няма да бъде променен начинът, по който в момента работещите в местата за лишаване от свободата дават 12-часови дежурства.

Тодоров посочи, че служителите в затворите и арестите недоволстват и заради нарастващия брой случаи на агресия срещу тях, както и заради липсата на информация за заплащането. 

Новият режим на работа доведе до това, че хората няма как да си ползват отпуските, има и много напуснали, посочи още Ясен Тодоров. Той допълни, че заедно със синдикатите в МВР обмислят общ, национален протест.

Министърът на правосъдието Крум Зарков заяви, че реорганизацията на работното време е довела до заплащането на много по-малко извънреден труд - около 80 процента. По думите му МП ще продължи да отстоява европейските стандарти, запазвайки 12-часовите смени.

Facebook logo
Бъдете с нас и във