Параграф22 Daily

§22 Новини

Наемници от Европа и Северна Африка загинали при подготовката на провокация с хлор в Сирия

Центърът за помирение на воюващите страни в Сирия съобщи днес за четирима наемници, загинали след отравяне с хлор в Сирия. Сред тях има граждани на Европа и Северна Африка. Те са загинали в резултат на взрив в склад с боеприпаси и с хлор, в който се е подготвяла поредна химическа провокация в Сирия. Това съобщил пред репортери контраадмирал Александър Гринкевич, заместник-ръководител на Руския център за помирение на воюващи страни в Сирия.

Според данни на центъра, „на 11 октомври, в района на село Маарет ел-Икхуан (на 13 км северно от град Идлиб), е бил взривен склад с боеприпаси и съдържащи хлор вещества, приготвени от терористите за провеждане на химически провокации. Четирима бойци, включително граждани на Европа и Северна Африка, са загинали на мястото на експлозията", каза Гринкевич, цитиран от ТАСС.

Контраадмиралът призовал командирите на незаконни въоръжени групи да се откажат от по-нататъшни провокации и да поемат по пътя на мирното уреждане на ситуацията в районите под техен контрол.

Facebook logo
Бъдете с нас и във