Параграф22 Daily

§22 Новини

Най-желаната полицейска длъжност в света е свободна в Англия

Във Великобритания е освободена най-търсената свободна позиция за полицай в света, съобщава либералният вестник The Guardian. На популярния сред туристите архипелаг Сили няма вече констабъл. Островите са разположени на 45 км. от крайбрежието на Корнуел и на тях живеят около 2 хиляди човека. Сегашният констабъл преминал на нова работа в град Плимут, затова полицията на Девон и Корнуел му търси замяна.

В Англия архипелагът Сили няма никаква криминална слава, отбелязва вестникът. Но има и специфика: потенциалните кандидати трябва, например, да знаят как да помогнат на изпаднал в беда скитащ тюлен. Или да проведат пълно разследване за умряла златна рибка, незнайно защо намерена на стъпалата пред вратата на полицейския участък. Освен това на островите се е провеждало и следствие за късогледа кобила, която блъскала автомобилите, както и за продължаващ вече 50 г. спор за плевня.

Накрая кандидатите трябва да могат да обяснят на почиващите, че те „нямат халюцинации и че той е истински офицер от полицията“, както и да ги убеди, че „тук има маса неща, с които той може да си запълва работното време“.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във