Параграф22 Daily

§22 Новини

Най-много икономически престъпления се извършвали при сделки със зърно

Най-много икономически престъпления в Добричко се извършват при сделки със зърно. Те обаче се доказват трудно заради електронния обмен на данъчна информация.Това каза за БНР добричкият окръжен прокурор Пламен Николов:"Напоследък се изхитриха и започнаха да си губят електронните подписи и се оказва, че с един електронен подпис подписвал друг и ние имаме големи затруднения да разберем и да докажем пред съда, кой е използвал този електронен подпис".

Най-трудни за прокуратурата са международните сделки със страни, извън от Европейския съюз. Изключително трудно е да се докаже, какво е стигнало в компютъра на контрагента от другата държава, кой е получил този документ там, кой го е видял, кой го е обработил, кой го е представил на чуждите власти. Почти винаги е свързано с изпращане на молби за международна правна помощ и не всички държави-членки на Европейския съюз са достатъчно бързи в отговора. А с държавите, които не са членки на Европейския съюз, нещата са още по-зле заключи Николов.

А по-малкото търговски дела, според прокурор Пламен Николов, са заради рязко намалелия брой на регистрираните в Търговския регистър фирми.

Facebook logo
Бъдете с нас и във