Параграф22 Daily

§22 Новини

Наказаха Левски с 1 мач без публика и 25 хиляди лева глоба за вечното дерби

Отборът на Левски ще играе следващото си домакинство, което е срещу Берое, без публика. Такова решение взе Дисциплинарната комисия след приключването на своето заседание. „Причината за наказанието на Левски не е ударът със снежна топка по Стойчо Младенов, а нараняването на двама униформени полицаи, което е станало факт при нахлуването на запалянковците в края на мача. В комисията не е постъпило медицинско от страна на Стойчо Младенов, който няма нараняване. Двама полицаи са пострадали, единият в бедрото, а другият е ударен в главата. Затова Левски е лишен от домакинство за един мач. Ние смятаме, че е по-подходящо тимът да играе без публика на своя стадион. Затова заменяме наказанието. Понеже на Левски не му се случва за първи път, има допълнителна глоба от 15 хиляди лева. Наказан е и Тодор Янчев от ЦСКА заради изританата топка към скамейката на Левски. Той няма да изпълнява задълженията си за 1 мач и е глобен с 500 лева", заяви говорителят на ДК Юрий Кучев.

На "сините" обаче е наложена солена парична санкция, която Тодор Батков трябва да мисли как ще плаща. Не е тайна, че адвокатът има все по-сериозни трудности с финансите, като последните месеци футболистите получават все по-късно заплатите си. За капак БФС днес глоби "Левски" с общо 25 хиляди лева. 15 хиляди от тях са заради третата санкция на клуба с лишаване от домакинство от началото на първенството. Както е известно, феновете на "сините" нахлу на пистата на "Васил Левски" в края на дербито с ЦСКА и има двама пострадали полицаи, което доведе до нов двубой на "Левски" без публика. Предишните бяха срещу Черно море (1:0), Славия (2:0) и "Ботев" (Пловдив) (2:1).

Дисциплинарната комисия наложи парични санкции още на ЦСКА, както и на пловдивските Локомотив и "Ботев".

Прочетено в мрежата (СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ):

"Има няколко комисии към БФС, които наистина будят съжаление. Дисциплинарната от години е една от тях. Не си струва дори да бъдат съжалени хората, няма смисъл, жалко е. Жалки са всичките им действия и днес, а и не само. Защо, бе, какво ви попречи да отсъдите по правилата и да гледате безпристрастно на нещата. Ама нали срещу вас е ЦСКА, който продължава да няма лоби в БФС. И затова през няколко седмици им режете главата през кръста - я глобичка, я нещо друго. Съмнявам се, че ако бяха уцелили Ангел Петричев или недай боже Кирил Домусчиев не със снежна топка, а с пачо перо, щяхте да седите така спокойно и безучастно да отсъдите - 1 мач без публика и парична глоба. Имайте малко срам, не се гаврете с този, който постъпи мъжки.

Стойчо Младенов не извади медицинското. Не заради друго, а защото е мъж на честта. И като мъжкар пожали вечния противник. А можеше да не го направи. Тогава щяхте ли да се чудите откъде ви е дошло?! Представяте ли си, стои пред вас медицинско, живо доказателство и вие трябва да накажете "Левски" с нещо повече от 1 мач без публика. О, Господи, страшна паника. Днес обаче мина като по мед и масло. Тъй като Стойчо Младенов не извади документа вие се потупахте и сигурно на ум си казахте: "още по-добре. Иначе трябваше нещо да се мисли..." Вие не може да мислите или всъщност, вие не мислите, а някой мисли и казва заради вас. Следващият път не наказвайте "Левски", направо им подарете служебна победа или по-скоро накажете Стойчо Младенов, че ги бие шест пъти поред. За такива не трябва да има жал, а гонене до дупка, иначе после ти се изхождат в очите за благодарност".

Това е всъщност и обществената оценка за дисципа на БФС.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във