Параграф22 Daily

§22 Новини

Наказаха с "мъмрене" полицай, спал в патрулка по време на работа

Служител на „Пътна полиция“ в Пловдив беше наказан от директора на сектора  с „мъмрене за срок от един месец” защото спи в патрулката по време на нощна смяна, предаде traffic news. Спящият полицай е заловен след преглед на записи от видеокамерите в автомобилите.

Директорът на ОДМВР Пловдив е бил уведомен, че при преглед на видеофайлове е установено, че на 23 септември 2021 г. служителите, определени в наряд за нощно дежурство, са спали в автомобила си. В 2:31 часа през нощта, шофьорът паркирал патрулката в близост до градски парк непосредствено до пътното платно и за времето от 02:37 часа до 05:15 часа на 24 септември 2021 г. се отпуснал на предната лява седалка и затворил очи, като за кратко се забелязало, че и седящият на предната дясна седалка също е видимо отпуснат със затворени очи.

Според графика за маршрута за обслужване за периода от 02:00 часа до 3:30 часа полицаите е трябвало да извършват пътен контрол в участъка по бул. „Санкт Петебург“ от бул. „Източен“ до бул. „Освобождение“, а те са се намирали на бул. „Марица-юг“.

На 19 ноември 2021 г. полицаят е дал обяснения, че е изпълнявал стриктно служебните си задължения и поставените задачи, наблюдавал е пътното движение и е спазвал графика за извършване на дейности по пътен контрол. Подал е и жалба в Административен съд за обжалване на наложеното ми наказание.

Магистратите отхвърлили исканията му и потвърдили заповедта за наказанието на началник сектора на „Пътна полиция“ в ОДМВР Пловдив. На спящия полицай е наложено и да заплати юрисконсултско възнаграждение в размер на 100 лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във