Параграф22 Daily

§22 Новини

Наказание за шофьор, пренесъл 1000 бойни патрони през Калотина

Съдът е одобрил споразумение, сключено между Окръжна прокуратура – София и защитата на подсъдимия турски гражданин Т.Д., обвинен за извършено от него престъпление по чл. 242, ал. 1, б. „г“, пр. 5 от НК.

Подсъдимият Д. работи като международен шофьор. Около 08:40 ч. на 17.01.2020 г. той пристигнал на МП Калотина, като управлявал товарна композиция, състояща от влекач и хладилно ремарке. Маршрутът му бил от Нидерландия за Азербайджан, през България и Турция.

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ извършили проверка на МПС, като при рентгенов контрол била маркирана подозрителна област в шкаф в шофьорската кабина. При отварянето му бил открит найлонов плик, съдържащ кашон с 20 кутии по 50 бойни патрона 9 mm Luger.

По случая е било образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура – София, което приключи със споразумение между страните.

На подсъдимия Д. е наложено наказание от една година „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок. Предметът на престъплението е отнет в полза на държавата.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във