Параграф22 Weekly

§22 Новини

Наказателното дело срещу Николай Русинов – в НСС

Следващото задание по делото срещу Николай Русинов - Чеци няма да се състои в Софийски градски съд (СГС), а в Националната следствена служба, съобщиха от пресцентъра на съда. Това се налага, защото по делото ще се провежда видеоконферентна връзка с Румъния, а в сградата на Съдебната палата няма нужната техника.


Заседанието по НОХД 5716/2012 срещу Русинов (чл. 115-118 от НК) ще се състои на 25 февруари, вторник, от 13.00 часа. Ще заседава 5 състав на СГС. На последното заседание по делото за убийството на Яна Кръстева бяха разпитани вещи лица, бяха прочетени показанията на Ярослав Мацек от Словакия. Свидетелите Мирослав Цветков и Таня Иванова не се явиха на съдебното заседание.


На 28 ноември 2012 г. Прокуратурата повдигна на Русинов обвинение за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина. Съдебният процес за жестокото убийство на 28-годишната Яна Кръстева започна на 31 януари миналата година. Подсъдимият - 35-годишният Николай Русинов беше задържан в края на април 2012 година и оттогава е в ареста с най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Според прокуратурата той умишлено е умъртвил Яна в съучастие с неизвестни лица.

Facebook logo
Бъдете с нас и във