Параграф22 Daily

§22 Новини

Намериха шофьора, прегазил цветята за Паоло

Полицията в Стара Загора е намерила шофьора, преминал с колата си през купищата цвета, поставени в памет на прегазения на пешеходна зона 4-годишен старозагорчанин Паоло.


Снимки на колата-нарушител бяха разпространени преди два дни във Фейсбук групата "Истината за Стара Загора". На два от фотосите се вижда автомобилът преди и след като преминава през мястото, на което бяха поставени цветята.


Началникът на областната дирекция на МВР Иван Чолаков съобщи пред ефирни медии, че човекът вече е установен и днес е призован, за да му се състави акт за административно нарушение. Все още не е ясно в какъв размер ще е паричната санкция за водача, тъй като предстои да бъде изслушана и неговата гледна точка.


"Бяха разполагани автопатрули в пешеходната зона и преди инцидента. От началото на 2014 г. до 30 май броят на нарушенията в тази зона е 66. Като част от сегашните мерки е било изпратено писмо до общината за прекратено влизане на коли в пешеходната зона. Очаква се такова развитие в най-скоро време" , каза още Чолаков.


Красимира Иванова, майка на прегазеното дете, коментира пред bTV, че все още става свидетел на безразсъдно шофиране в града. Тя призова всички зад волана да не предприемат действия, които застрашават човешки живот.


"Не искам, нямам сили на този етап да се срещна с шофьора (Георги Сапунджиев - бел.ред.). Справедливостта е той да получи максимално наказание. Това, че е под домашен арест носи обществен смисъл, носи усещането за безнаказаност сред хората", допълни тя и сподели, че вече непрекъснато държи за ръка дъщеря си, когато са на разходка.

Facebook logo
Бъдете с нас и във