Параграф22 Daily

§22 Новини

НАП продава конфискувани имоти и вещи в Североизточна България

НАП продава конфискувани имоти и вещи за 634 000 лева в Североизточна България. Сред обектите, отнети в полза на държавата, са къщи с дворни места в добричките села Стефан Караджа и Ловчанци, съобщават от местната приходна администрация, съобщава БТА.

На търг през март ще бъдат предложени и бар, кафе-аперитив, магазин за хранителни стоки, апартамент в Русе, както и къща с двор в село Дралфа, Търговищко, добавя Красимир Павлов, старши експерт в звено "Комуникации" в териториалната дирекция на НАП-Варна.

По думите му до края на март ще се състоят и търгове, на които ще се предложат вещи, отнети и изоставени в полза на държавата от митнически и съдебни органи. За продан ще бъдат предложени леки автомобили, ръчни часовници, мобилни телефони, дънки и други вещи.

През изминалата 2015 година инспекторите по приходите от отдел "Държавни вземания" на териториалната дирекция са провели 48 тайни търга, като след продажбите в хазната са постъпили 661 000 лева, посочва Красимир Павлов. Старши експертът добавя, че постъпленията от продажба на недвижими имоти достигат 304 000 лева, а за близо 13 000 лева са приходите от продажба на изделия от злато и сребро.

Facebook logo
Бъдете с нас и във