Параграф22 Daily

§22 Новини

НАП с все повече сигнали до прокуратурата

Увеличение на прокурорските актове за престъпления, свързани с наркотици и прекурсори през 2018 г., отчитат магистратите от региона на Апелативната прокуратура във Варна.

За целия регион, който обхваща шест окръжни и 20 районни прокуратури във Варна, Добрич, Шумен, Търговище, Разград и Силистра, през миналата година са осъдени и санкционирани 5 022 души. Най-голям дял заемат престъпленията против собствеността. Висок остава и относителният дял на разследванията на общоопасните престъпления, особено на пътно-транспортните.

За поредна година се отчита увеличена активност при подаването на сигнали от страна на Националната агенция за приходите. През 2017 г. оттам са постъпили 186 сигнала, а през миналата година в прокуратурите са заведени 443. Това показва, че държавата с всички свои инструменти оказва противодействие на опитите за увреждане на фискалната политика, отчитат от Апелативната прокуратура във Варна.

През 2018 г. са намалели сигналите от ДАНС, но е останала висока активността на дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР. За поредна година не е постъпил нито един сигнал от Агенцията за следприватизационен контрол

Facebook logo
Бъдете с нас и във