Параграф22 Daily

§22 Новини

НАП следи изкъсо 50 обекта по Северното черноморие

50 търговски обекта по Северното черноморие отчитат на касовите си апарати нереално ниски обороти, съобщиха от варненската дирекция на Националната агенция по приходите (НАП). Тези обекти са поставени под наблюдение и ако се установят опити за укриване на приходи, собствениците им ще бъдат санкционирани, сочи Topnovini.bg.

От началото на юли тази година инспекторите от НАП са извършили 89 проверки по плажовете на Северното черноморие и търговските обекти, разположени край тях. Съставени са 48 акта за административни нарушения, най-честото от които е неиздаване на касов бон. Установени са и четирима търговци, които са издавали билети за предлаганите услуги вместо касова бележка, като глобата за тях може да достигне до 10 хил. лева. При повторна проверка на тези търговци е установено, че те вече са си купили касов апарат и са свързани към НАП. Масовите проверки на данъчните трябва да установят дали търговците и институциите – музеи, организатори на спортни събития и концерти, продавачи на плажни услуги като чадъри и шезлонги, спазват промените в Наредбата на НАП. След 21 юли всички те трябва да имат касови апарати, чрез които да отчитат продажбите си.

Едновременно с това продължават и проверките на обменните бюра по Черноморието, които данъчните инспектори правят заедно със служители на Комисията за защита на потребителите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във