Параграф22 Daily

§22 Новини

НАП със запорно съобщение до Община Сливен за близо 5 млн. лв

Министерство на околната среда и водите е подновило претенцията си за събиране на близо 5 милиона лева от Община Сливен, чрез НАП, по финансова санкция по лошо изпълнение на първия воден цикъл. Това съобщи кметът Стефан Радев в коментар за икономическото състояние на общината, повлияно от COVID-19. Миналата година Община Сливен спечели делото срещу искането на Министерството на околната среда и водите.

Община Сливен вече е завела дело в Административния съд по запорното решение на НАП, каза кметът Радев. "Сега започват по реда да го обявят за публично държавно вземане и отново да се опитват да го събират, така че от тях имаме запорно съобщение за близо 5 милиона лева. Тази част трябва да кажа, че ние оспорваме това вземане. Завели сме ново дело, вече в Административния съд, след като го спечелихме в гражданския, но така или иначе това е значим риск пред общината."

Радев коментира още, че коронавируса е замразил и инвеститорския интерес, както и желанието на бизнеси за покупка на общински активи. Въпреки затруднената икономическа ситуация, той  бе категоричен, че няма да има ограничаване, на която и да е от общинските дейности.

Facebook logo
Бъдете с нас и във