Параграф22 Daily

§22 Новини

Нападнаха и душиха лекарка в спешното в Шумен

Районна прокуратура – Шумен образува дело за едро хулиганство срещу млада жена и съпруга ѝ, които нападнали, обиждали и заплашвали дежурен лекар в Центъра за спешна помощ в града. Двамата обвиняеми с инициали С.Р. и М.Р. са от Каспичан и са обвинени в едро хулиганство, извършено с изключителна дързост и цинизъм, и отправяне на закани за убийство. На 28-годишната жена е повдигнато обвинение и за това, че причинила лека телесна повреда по хулигански подбуди на медицински специалист при изпълнение на служебните му задължения.

Случката се е разиграла на 2 август около 2:30 ч. в Центъра за спешна помощ при МБАЛ-Шумен, където пристигнала група граждани, които не се чувствали добре и имали симптоми на хранително отравяне. Предния ден всички те били гости на сватбено тържество, разкриват от прокуратурата. Дежурният лекар започнал да преглежда един по един пристигналите. Млади жена и мъж се намесили в работата на медика, като настоявали детето им да бъде прегледано по-бързо. Според правилата на болничното заведение, тъй като ставало въпрос за малко дете, следвало да бъде направен задължителен консулт с педиатър. Дежурният лекар незабавно поискал такъв, но се налагало изчакване на специалиста.

Това разгневило родителите на детето и двамата започнали да крещят и да обиждат младата лекарка. Стигнало се до отправяне на закани за убийство от тяхна страна, а 28-годишната майка на детето дори си позволила физическо посегателство над медика – хванала я за врата и започнала да я души.  „Сестрата ми звънна и каза, че има няколко души с едни и същи оплаквания. Веднага отреагирах, прегледах ги, разпитах ги и обясних какъв е редът. Когато влязох в регистратурата, за да обсъдим със сестрите реда на нещата, тъй като бяха много хора, мъж блъсна вратата. Агресивно ни каза, че детето е болно, има коремна болка и е със същите симптоми като останалите”, разказа потърпевшата 25-годишната потърпевша д-р Айлин Ахмед. „Бащата на детето започна да се държи по-арогантно, започна да използва нецензурни думи. Казах на сестрата да звънне на полицията и го помолих да напусне, докато дойдат полицаите. Той започна да се държи още по-агресивно. Започнаха нападки, тръгна срещу мен с цел нападение и в този момент дойде охраната и го изкара навън. В този момент съпругата на този мъж, т.е. майката на детето, ме нападна. Имаше опит за удушаване с думите: „Ще ви убия, ще направя всичко за детето си”, въпреки че ние се опитвахме да направим всичко за детето ѝ“, разказа още лекарката. Д

-р Ахмед обяви, че ще търси правата си и не иска случаят да остане безнаказан. От полицията потвърдиха, че работят по случая, а прокуратурата бързо се е задействала. Реакция имаше и от Българския лекарски съюз – именно те са сезирали държавното обвинение и са настояли за незабавни действия. От БЛС обявиха, че няма да търпят лекари да бъдат заплашвани, подлагани на тормоз и душени, докато се опитват да си вършат работата. 
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във