Параграф22 Daily

§22 Новини

Нападнатите от цигани журналисти: Опитаха се да ни убият, оцеляхме като по чудо!

Дъжд от камъни и всякакви предмети е залял екипите на ТВ СКАТ вчера около обяд в района на Северна промишлена зона край ж. к. „Славейков”. Репортерите Кеворк Дадурян и Георги Костадинов, операторите Светлан Атанасов и Степан Дадурян са отишли да отразят сигнал за поредния нелегален катун, но са посрещнати като война от озверелите роми.

„Още щом слязохме от колата, към нас полетя канонада от камъни. Беше страшно! Като по чудо няма пострадали. Опитаха се да ни убият”, разказа пред Флагман.БГ Кеворк Дадурян.

По неговите думи нападателите са били над 10 души. Към момента заловените са само четирима. „Слава Богу, че успяхме да се скрием и да избегнем по-сериозен инцидент”, коментира журналистът. „Изведнъж от нищото изскочиха около 15 човека и започнаха да хвърлят по нас каквото им попадне – тухли, бутилки, пръчки. Положението беше доста напечено”, разказа Георги Костадинов. Двамата с Кеворк са били уцелени по телата и се разминали с по-леки наранявания, но не така стоят нещата с двамата оператори, които са откарани с линейка. Светлан Атанасов има рани по главата, а Степан Дадурян е ударен по ръцете.

Това е второто нападение срещу колегите от ТВ СКАТ от обитателите на незаконното гето само в рамките на месец. В средата на февруари те отново бяха посрещнати с канонада от камъни от сливенските цигани.

Припомняме, че служители на УКОРС и полицаи от Второ РУП проведоха акция по събарянето на циганското свърталище преди по-малко от месец. Но явно мургавите хитреци отново са се настанили на любимото си място. Районът е примамлив за пришълците от Сливен, като там нерядко стават инциденти с фатален край

Facebook logo
Бъдете с нас и във