Параграф22 Daily

§22 Новини

Напрежение между протестиращи и полиция имаше на ул. Московска

Напрежение между полиция и протестиращи имаше на столичната улица Московска преди минути, предаде репортер на Агенция Фокус . Протестиращите се опитаха да преминат по ул. Московска през кордона от полицаи, като ги бутаха. Полицаите обаче ги изтласкаха назад и не им позволиха да преминат през кордона. Един от протестиращите удари полицай, вследствие на което беше избутан назад. В момента протестиращите се успокоиха и не се опитват да преминат през кордона. Полицейското присъствие на ул. Московска се увеличи значително. По-голямата част от протестиращите вече се връщат в посока храм-паметника Св. Александър Невски . На ул. Московска останаха около стотина протестиращи. Недоволните граждани скандират Червени боклуци и Оставка . Един от издигнатите лозунги гласи Вчера преврат и компромат, днес управление на инат, утре - терор и диктат .


Представител на протестиращите отиде да говори с полицай от кордона като гневно му каза: Кои са онези там, че да стоят отделени от нас? , като визираше привържениците на правителството, които участват в контрапротеста.


Друг от протестиращите се обърна към полицията по мегафон, като ги попита: На какво основание пускате контрапротестиращите да са пред храм-паметника Св.Александър Невски ? Те нямат уведомление да стоят там, а да бъдат пред НДК .

Facebook logo
Бъдете с нас и във