Параграф22 Daily

§22 Новини

Напушени тийнейджъри колабират в междучасия

Дванадесетокласник колабира в двора на училището в Бутан, а деветокласничка - в коридора на врачанска гимназия, съобщиха от полицията. При обиск на четирима техни съученици са намерени купища дози с дрога. Две тийнейджърки са изкарали в килия едно денонощие, съобщават медиите.

Друг 19-годишният ученик от Хърлец пък се е срутил в задния двор на професионалната гимназия по селско стопанство в Бутан в голямото междучасие. Един от учителите се обадил в спешния център в Козлодуй за момче, намерено в безпомощно състояние. Оттам пратили линейка, а по-късно след обичайни за състоянието му манипулации състоянието му е стабилизирано. Когато дошъл на себе си, дванадесетокласникът признал, че е взел цигарата от своя съученичка и гаджето й от Гложене, който учи в същия клас. При обиск в квартирите на момчето и момичето униформените са намерили няколко пликчета с тревата.

Същата вечер директорката Нина Балабанова е разговаряла с родителите на припадналия тийнейджър. Начаса е изпратен доклад и до просветния инспекторат във Враца. На педагогически съвет пък тримата ученици ще бъдат наказани, увери училищната шефка. Пак в понеделник и отново в голямото междучасие деветокласничка от професионалната гимназия по търговия и ресторантьорство във Враца колабира във фоайето на школото. Първа помощ й оказал фелдшерът, но момичето било много отпаднало и повръщало. Това наложило да се извика линейка и майката на ученичката.

В Спешния център лекарите установили, че тя е получила натравяне след употреба на упойващи вещества. При обиск ченгетата намерили в нея сгъвка с канабис. При разпита напушената признала, че взема дрогата от две нейни съученички. Униформените извършили претърсване на квартирата им. Там те открили 14 сгъвки с 14 грама от дрогата и арестували тийнейджърките.

"В училището е насрочен педагогически съвет, на който ще се разгледа проблемът и ще се излезе с решение за наказания на трите ученички", съобщи директорката Наталия Христова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във