Параграф22 Daily

§22 Новини

Напусна ни Иван Тодоров – зам.-апелативен прокурор на Варна

Снощи, след тежко боледуване и продължително и трудно възстановяване, при трагични обстоятелства, ни напусна нашия колега и приятел Иван Тодоров – заместник - апелативен прокурор във Апелативна прокуратура - Варна, съобщава ПРБ.

Иван Колев Тодоров е роден на 11 октомври 1956 година. През 1983 г. се дипломира като юрист в Юридическия факултет на СУ „Свети Климент Охридски“. Започва работа в системата на Прокуратурата на Република България през март 1984 година като младши прокурор в Районна прокуратура – Варна.

От юли 1992 г. до март 1993 г. заема длъжността и.д. районен прокурор, след което започва неговата кариера в Окръжна прокуратура – Варна. От април 1998 година до 2010 година е заместник – апелативен прокурор на Апелативна прокуратура – Варна. От 2010 година става прокурор в същата структура. На длъжността заместник на административния ръководител на АП Варна е назначен отново през 2018 година.

Иван Тодоров е награждаван многократно за високия му професионализъм и за цялостната му работа. В неговата кариера той винаги е проявявал принципност и стриктност, доказал е способността си да организира и ръководи екип, както и да води комуникация с различни структури на държавната администрация.

Под наблюдението на Окръжна прокуратура – Варна е започнато досъдебно производство за установяване на причините и обстоятелствата, при които е настъпила смъртта му.

Прокурорите, следователите и съдебни служители от апелативния район изказват своите искрени съболезнования на семейството му.

Facebook logo
Бъдете с нас и във