Параграф22 Weekly

§22 Новини

Нараства употребата на кокаин във Великобритания

Употребата на кокаин във Великобритания толкова е нараснала, че следи от дрогата биват откривани в питейната вода, доказва доклад, цитиран от в. "Индипендънт". При изследване на опасностите от фармацевтични компоненти в питейната вода учени открили следи от кокаин след преминаването на течността през пречиствателни станции.


Специалисти от Инспектората по питейна вода открили бензоилекгонин, метаболизирана форма на наркотика, получаваща се след преминаването му през човешкия организъм. Това е същото, което присъства в тестовете на урина за употреба на кокаин.


Стийв Ролес от мозъчния тръст Transform обясни пред в. "Сънди таймс", че откритието е показател за употребата на наркотика днес във Великобритания. Според DrugScope около 180 000 души на Острова са зависими от ползването на крек кокаин, а близо 700 000 на възраст между 16 и 59 г. ползват кокаин всяка година. Освен кокаин специалистите открили следи от болкоуспокояващия ибупрофен и от карбамазепин, средство за лекуване на епилепсия. Откритите в питейната вода следи от кокаин не били опасни за здравето на ползващите живителната течност хора, твърдят експертите на Острова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във