Параграф22 Weekly

§22 Новини

Наркодилър остава в ареста, решиха съдии

Иван Дим., задържан в края на миналата седмица във Варна с по-малко от 1 грам марихуана в момент, когато e продавал друго количество от същата дрога на наркозависимо лице, от днес ще търпи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", става ясно от определение на Варненския окръжен съд, съобщиха от  магистратурата в морския град.


Преди по-малко от два месеца(в края на март 2014 г.), 27 годишният мъж сключи споразумение с прокуратурата и получи условна присъда (1 година "лишаване от свобода", отложена с 3 години изпитателен срок) отново за наркоразпространение на марихуана на стойност 150 лева. Днес съдът прецени, че настоящото престъпно деяние е извършено в условията на опасен рецидив, в изпитателния срок на това наказание.


Престъплението е тежко по смисъла на закона, с висока обществена опасност, а наказанието за него е лишаване от свобода и глоба. Събраните в хода на първите следствени действия материали и гласни доказателства обосновават по категоричен начин предположението, че Иван е автор на престъплението, за което вече е привлечен като обвиняем. Свидетел твърди, че редовно си купувал дрога от обвиняемия. Предходното осъждане на варненеца и то за същото престъпление води съда до извода, че има опасност ако е на свобода той да извърши ново престъпление.


Определението на Варненския окръжен съд, с което на наркодилъра бе наложена най-тежката мярка за процесуална принуда, подлежи на обжалване пред Апелативен съд Варна.

Facebook logo
Бъдете с нас и във