Параграф22 Daily

§22 Новини

Наркомафията понася сериозни удари

Импровизирана наркооранжерия e разкрита в еленско село при съвместна полицейска акция. Операцията е реализирана вчера на територията на с. Донковци от служители на ОДМВР и на сектор БОП във Велико Търново. В хода на действията е проверен имот, обитаван от 32-годишен мъж от Шумен. Там полицаите открили инсталация за отглеждане на марихуана, торове, обогатители за почва и около 200 засети растения от рода на конопа, които при полеви наркотест реагирали на канабис. От жилищна част на имота са иззети малко над 1200 грама суха листна маса, дала положителна реакция на канабис.

Мъжът е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава.

40-годишният столичанин е задържан в рамките на полицейска операция за противодействие на разпространението на наркотични вещества. Действията са реализирани вчера на територията на столицата от служители на Главна дирекция „Национална полиция“. При претърсване на лек автомобил и жилище, ползвани от задържания, са иззети различни видове наркотици – марихуана 200 г, кокаин 20 г, екстази 40 таблетки, електронна везна, както и други устройства, съотносими към друг вид престъпления.

Оперативно-издирвателните действия продължават, като в тях са включени и служители на Шесто РУ - СДВР.

Facebook logo
Бъдете с нас и във