Параграф22 Daily

§22 Новини

Наркооранжерия в апартамент е разкрита при спецакция на криминалисти

В следобедните часове на 7 октомври, в хода на планирана полицейска операция срещу наркоразпространението на обслужваната територия, служители на РУ-Етрополе спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“. След като в колата било открито пакетче с около 10 грама  суха тревиста маса, реагирала на канабис, криминалистите от районното управление, съвместно с колегите им от областната дирекция, претърсили адресите, обитавани от 49- годишния водач.

В къща в с. Брусен те намерили още 400 грама суха тревиста маса, отново реагираща на канабис. Със съдействието на служители от местното районно управление било извършено претърсване и на апартамент в Ботевград. Жилището се оказало преустроено в домашна оранжерия за отглеждане на канабис, оборудвана с климатична инсталация, въздуховоди, вентилатори и лампи. Иззети са общо 81 канабисови растения в различен стадий на растеж, препарати за отглеждането им, както и около 3 кг суха тревиста маса канабис.

По случая е образувано досъдебно производство, а 49- годишният етрополец – задържан за срок до 24 часа. След доклад на събраните доказателства в прокуратурата, вчера мъжът е привлечен в качеството на обвиняем за извършени престъпления по чл. 354А, ал.1, изр.1 и по чл. 354В, ал.1 от НК.

Наложена му е 72- часова мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във