Параграф22 Daily

§22 Новини

Наркоразпространителите у нас дават 100 000 лв. месечно за "чадъри" над тях

ОБРЯВАМ

Печалбата от наркотици е около 30 млн. лв. на вътрешния пазар. Средно по 100 000 лв. на месец се дават за гарантиране на "чадъри". Това заяви в предаването "Лице в лице" по bTV бившият шеф на ЦСБОП Тихомир Стойчев. Той смята, че ако задържаните шефове от ГДБОП Цветан Панков и Кирил Ванков са виновни и са участвали в ОПГ, правили са "чадър", е нормално да понесат своята наказателна отговорност.

„Едва ли не се внушава, че са привикали първия високопоставен служител и са му връчили 5000 лева. Неговата заплата вероятно е толкова. Потребителският пазар на кокаин е твърде стеснен. Може би той е трябвало да мине транзит през страната ни. Малко количество е трябвало да се остави на българския пазар. Службите е трябвало да действат с т.нар. контролирана доставка, за да се пресече канала. Около 30 милиона е генерираната печалба на година на нашия пазар, 100 000 се плаща, за да се осигури чадър. Това количество в никакъв случай не струва 5000 лева. Този високопоставен служител не би рискувал за толкова малка сума“, смята бившият директор на ЦСБОП.

"Тук става въпрос за между 500 и 800 кг кокаин. Това е скъп наркотик, ограничен е контингентът, който го ползва. Той е трябвало да мине транзитно. Някъде около 40-50 кг са нужни за българския пазар. Това предполага, че службата е трябвало да се замисли на т. нар. контролирана доставка, да се играе с чужди служби."

Facebook logo
Бъдете с нас и във