Параграф22 Daily

§22 Новини

Наркотици и тютюн без бандерол иззеха полицаи при операция в Пазарджик

Операция за противодействие на нелегалната търговия с наркотични вещества проведоха вчера служители на полицейския участък в пазарджишкия квартал „Изток“. В рамките на акцията, в жилището на 21-годишен жител на квартала, полицаите открили полиетиленов плик със суха, зелена листна маса. Последвал полеви наркотест, който реагирал положително на синтетичен канабиноид. Намерени са и подготвени 74 малки полиетилеови топчета, съдържащи от същия по вид дрога.

Заедно с тях полицаите намерили заготовки за разфасоване и оформяне на дозите, електронна везна, както и множество лични документи, които според първоначалните данни са били оставени в залог. Иззета е цялата намерена дрога, която е с обща маса от близо 90 грама. Младежът, който до момента не е имал криминални прояви и регистрации, е задържан в ареста за срок от 24 часа.

По случая е образувано досъдебно производство за разпространение на наркотици, работата по което продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура - Пазарджик.

В хода на полицейските действия служителите спрели за проверка и лек автомобил, управляван от 57-годишен жител на квартала. Установено било, че той превозва три полиетиленови чувала с общо 30.4 килограма сух нарязан тютюн, без бандерол.

Стоката е иззета, а спрямо притежателя й се води бързо производство.   

Facebook logo
Бъдете с нас и във