Параграф22 Daily

§22 Новини

Народът клепаше с уши пред Агенцията по вписванията в жега и дъжд

S 250 50384d7d e869 4d72 9972 410bb88dfd30

Дълги опашки се извиха пред Агенцията по вписванията в столицата. Причината е извънредно натоварване, довело до временно забавяне в системата, която беше софтуерно обновена през отминалия уикенд.

Фирмите имат срок до 30 юни да внесат годишните си финансови отчети в Агенцията по вписванията. Наближаването на крайния срок според институцията е причината за опашките. А срив в Търговския регистър - като този миналата година, нямало.

Голямата натовареност на системите, приемащи заявления на граждани и фирми както на гише, така и онлайн, е довело до временно забавяне. То е наваксано в рамките на 8 минути и след това системата е продължила нормалното си функциониране. През последната седмица на ден влизат над 10 хиляди заявления, съобщиха от Агенцията по вписванията пред Bulgaria ON AIR.Очакванията са в последните 5 дни от месеца да бъдат подадени около 70-80 хиляди заявления. А чакащи на опашките споделиха, че им е отнело около час и половина, за да си свършат работата.

Освен физически, годишни финансови отчети фирмите могат да подават и онлайн с електронен подпис. Опашки обаче има всяка година по това време.

Facebook logo
Бъдете с нас и във