Параграф22 Daily

§22 Новини

Народът съвсем лудна и го удари на заплахи с убийство

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняемият Виктор М., на 50 години, за извършване на престъпление от общ характер.

Той е обвинен в това, че:

На 10.05.2020г., около 05:00ч., в София, ж.к. "Свобода" се е заканил с убийство на А.Г. с думите: „Ще те гръмна“, държейки насочен към нея пистолет и псувайки я, като това заканване би могло да възбуди основателен страх у А.Г. от осъществяването му - престъпление по чл. 144, ал.3, вр. ал. 1 от НК.

По досъдебното производство е установено, че обвиняемият Виктор М. е осъждан два пъти,  като настоящото деяние той е извършил в изпитателния срок на предишното си осъждане. За извършеното от него престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода до шест години.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя, дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемия Виктор М. за срок до 72 часа, след изтичането, на които ще бъде изготвено и внесено искане до СРС за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняемият Васил А., на 24 години, за извършване на престъпление от общ характер.

Той е обвинен в това, че:

На 06.05.2020г. в с. Яна, в близост до ул. „Стефан Стамболов“, се е заканил на Е.Г. с убийство, чрез видеоклип съдържащ запалване на дрехите ѝ, стрелба по плюшена играчка и думите: „Е така ще стане с теб, ако те видя“, като това заканване би могло да възбуди основателен страх у Е.Г. от осъществяването му - престъпление по чл. 144, ал.3, вр. ал. 1 от НК.

По досъдебното производство е установено, че обвиняемият Васил А. е осъждан.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя, дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено и внесено искане до СРС за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във