Параграф22 Daily

§22 Новини

Нашенка от университета "Йейл": В много аспекти България е като африканска държава!

"Истината е, че съм в България само заради вируса, бях планувала да стажувам през лятото в Африка, в Найроби, Кения", каза 20-годишната Рада Павлова, която учи икономика в Йейл, пред Телевизия 7/8. Както е известно, престижният университет в щата Кънектикът са завършили няколко американски президенти.

"В много аспекти България е като държава в АфрикаТова е стряскащо...Когато разбрах, че има протест, не бях сигурна, че искам да отида, не знам имената на много от политическите фигури. Но това, което знам е, че когато се връщам в България, много неща ме дразнят. Виждам например касиери, които са изнервени, че нямам ресто в себе си. Мисля, че правителството е виновно, защото има много хора, работейки за минимална работна заплата, която е много ниска, които пренасят личното си неудовлетворение в работата си, което ги кара да са много по-неефективни", коментира Рада Павлова.

"Правителството не дава достатъчно възможности на много млади хора да се развиват, трябва да създаде среда, в която всеки да се чувства ползотворен, да харесва това, което прави и да се отплаща труда му. В един от дните стоях 3-4 часа на протеста и видимо може да се види, че тълпата се променя. Но много от хората държат плакати, с които казват, че искат да останат в България, но не могат. Млади хора, които харесват културата, страната и семейството си, но единственото, което ги спира е, че нямат личностното си развитие в България", допълни г-ца Павлова.

"Бих искала да кажа, на министър-председателя и главния прокурор, че в България има много хора, които имат страшно много потенциал, и като човек, който много държи да използва собствения си потенциал на максимум и да е в страни, в които го развиват във възможно най-висока степен, се надявам и те да започнат да създават среда в България, в която всичките хора да използват потенциала си.

Защото го искат, но много аспекти, свързани със системата, с политическото упвравление и институциите в България, не позволяват развитието и използването на потенциала на българите.

А може, и има неща, които се случват, но много от нещата, които се случват, са борейки се с правителството, а не в унисон с него. За да се развие държавата, трябва да се подаде ръка на хората, да се създаде една благоприятна обстановка, за да искат те да работят и да допринесат за развитието й", каза още Рада Павлова.  

Facebook logo
Бъдете с нас и във