Параграф22 Daily

§22 Новини

Наши точат банкомати в Уганда и Перу

Няма граници за българските крадци от банкомати. Технологичният гений на тези измамници проби в Африка и в Южна Америка. Полицията в Уганда е арестувала вчера четирима нашенци, които са заподозрени в опит на кражба от местната Станбик бенк. Арестите са били извършени предградието Натеете в столицата Кампала, уточнява интернет-сайтът Обзървър.


Местната полиция разкри самоличността на заподозрените - Милен Кацарски, Адриан Димитров, Иван Ганчев Емилов и Антон Ивонов. Българите се подготвили старателно за източване на банкови карти. Групата е работила с помощта на микрочип и телефонна батерия. Тези хора използвали микрочип, който прикрепвали към банкомата и така получавали достъп до сметките на банковите клиенти, които ползват машината. Те по-късно копирали банковите карти, изтегляли парите, обменяли ги в долари и ги превеждали в собствените си сметки, разкри местен полицейски шеф.Четиримата българи са били арестувани с 45 фалшиви карти, както и списък на 45 ПИН кода. Освен Станбик бенк групата следяла и банкоматите на Bank of Baroda, Standard Chartered и Barclays. За целта арестуваните българи наемали различни шофьори и коли, за да не будят подозрение. Бандата крадяла пари от сметките на богати клиенти, надявайки се да не бъдат засечени, уточняват от полицията.


Междувременно полицията в Бургас съобщи, че от банкомат в Перу е изтеглена заплатата на барман във ваканционно селище bdquo;Дюниrdquo;.nbsp; 200 щатски долара и друга валута са били изтеглени от дебитната карта на 23-годишния мъж, който е от Радомир. Мъжът е получил съобщение за това от банката. Картата е била през цялото време в пострадалия. По думите на жертвата източените пари са трудовото му възнаграждение, получавано по банковата карта.

Facebook logo
Бъдете с нас и във