Параграф22 Daily

§22 Новини

Наследницата на милиардерката Пастор заподозряна в убийството на майка си

Наследница на милиардерката Елен Пастор, която бе застреляна през май тази година във френския курортен град Ница, е била задържана по подозрение в организацията на убийството на своята свръхбогата майка. За това съобщава британският вестник The Daily Mail - един от рупорите на средната класа на Острова. Заедно със Силвия Пастор френската полиция е задържала и нейният съпруг - полякът Войцех Яновски.


Покушението върху 77-годишната госпожа Елен Пастор и нейният личен шофьор бе осъществено през май тази година, когато една от най-богатите жени на Княжество Монако отивала да посети своя син в местната болница L'Archet. Впоследствие и двамата починаха от получените многобройни огнестрелни рани.


Във френските правоохранителни органи предполагат, че поръчители на това зверско убийство са 53-годишната Силвия Пастор и нейният 65-годишен съпруг Войцех Яновски, който заема и поста почетен консул на Полша в Монако от 2007 г. насам.


Досега в хода на това гръмко разследване са арестувани вече 19 човека във френските градове Ница, Марсилия и Рен. Прес-секретарят на прокуратурата в Марсилия е потвърдил извършените арести и е посочил, че сред задържаните са и Силвия Пастор и Войцех Яновски.

Facebook logo
Бъдете с нас и във