Параграф22 Weekly

§22 Новини

Насрочиха делото за касиране на изборите в село Изгрев

Административен съд - Благоевград насрочи делото за касиране на изборите в село Изгрев на 26 март от 11.00 часа, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Жалбата беше внесена от общинската структура на ГЕРБ, според които в деня за размисъл - 15 март, погазвайки законовите изисквания, жители на село Изгрев са били заставяни да гласуват за кандидата на БСП Йордан Китанов и заплашвани, че в противен случай няма да получат дърва.


В акцията е участвал и горски служител. В изборния ден партийни активисти на БСП са плащали за телефонно заснет вот, описан в жалба, внесена в Общинската избирателна комисия. В по-късните часове, със забранени за този ден партийни обозначения, двама членове на БСП са агитирали в района на кметството и периодично са искали сведения от СИК за избирателната активност.


В единствената СИК обработката на изборните резултати е продължила до 23.00 часа, при наличието на около 50 спорни бюлетини, включително с намеса и консултация на място от уведомените за проблема членове на ОИК. Кандидатът на ГЕРБ Валентин Георгиев загуби вота в благоевградското село Изгрев, като получи 159 гласа спрямо 192 гласа за Йордан Китанов. По време на изборния ден Мария Деянска, кандидат на НДСВ, бе подкрепена от 18 души, а за Гроздан Безински гласуваха 13 от имащите право на глас.


До частични избори в селото се стигна след като предишният управник Николай Безински бе отстранен за документално престъпление.

Facebook logo
Бъдете с нас и във