Параграф22 Daily

§22 Новини

Не е обидно Левски да фалира и да тръгне на чисто от аматьорските групи

"Нищо обидно няма, ако отборът наистина фалира, отиде в аматьорските групи и след това започне на чисто". Това каза пред БНР журналистът Крум Савов и добави: "Ако има наистина милиони привърженици на Левски, струва ми се, че те са готови за този катарзис - да тръгне отборът от аматьорските групи обратно до елита". Савов уточни, че има и мнение на правни и финансови експерти, според които: "Няма нищо фатално, ако "Левски" се въведе в несъстоятелност, не във фалит", а процедурата след това е:"Синдик, оздравяване, неизплатимите кредити се опрощават, а другите се обслужват. Един отбор може да функционира така няколко години. Това е едната опция пред Левски, в която няма нищо фатално".

Според журналиста много отдавна активната част от публиката, т. нар. ултраси, се използват най-вече за политически и икономически поръчки и дори има арестувани и осъдени от агитките и на Левски, и на ЦСКА за поръчкови побоища. "Убиха отдавна нормалния запалянко, обичащ да гледа футбол и да ходи на мачове", коментира Савов.

В предаването "12+3" Крум Савов заяви, че обществена тайна е, че собствениците на клубовете се назначават: "Появи се вчера още едно писмо на Васил Божков, колко е автентично - не мога да гарантирам. Пише как е накаран, помолен, дадени са му насила акциите от Йовов, разбира се с допълнителната опция да печели от обществени поръчки и държавни, в които да се включи. Така бяха и "Титан", така бяха и Иво Тонев и компания, които от Батков взеха акциите, така беше и Спас Русев. Да не се правят на наивни. така беше и в други отбори. Всеки втори клуб е вариант за обществено влияние през агитките и публиката.

И вариант за бизнес интереси на собствениците, защото те от футбол не могат да печелят. Тук са на загуба, но в други схеми са на печалба. Избиват тройно и четворно инвестицията в губещия бизнес, какъвто в България е футболът".

Facebook logo
Бъдете с нас и във