Параграф22 Daily

§22 Новини

„Не”-тата на Цветанов са престъпление, обясни Богомил Бонев на адвокат Менков

Задочен спор се разгоря в социалната мрежа, където бившият вътрешен министър и настоящ адвокат Богомил Бонев коментира изказване на своя колега - адвокат Менко Менков, който защитава втория човек в ГЕРБ Цветан Цветанов. Делото е за отрицателната резолюция на Цветанов с шест удивителни да бъдат приложени специални разузнавателни средства.

По едно от делата, заведени срещу Цветан Цветанов за нарушение, извършено по времето, когато бе вътрешен министър, адвокат Менков твърди, че ако подопечният му бъде осъден на последна инстанция по делото, по което вече има две осъдителни присъди, това означава, че ще трябва да бъде потърсена отговорност и на всички други министри преди него. Става дума за отказ от прилагане на специални разузнавателни средства.

Менков бе категоричен, че освен на политиците трябва да се търси отговорност и на всички прокурори, които в този период не са повдигали обвинения на предшествениците на Цветанов.

В коментар на това изявление Бонев пише: "Менко, да ти обясня разликата. Министърът може да откаже да подпише, дори ако има разрешение от съдия, когато инициативата идва от собствените му подчинени и той е установил нередности. Но когато инициативата е от прокуратурата по текущо дело, отказът се нарича престъпление срещу правосъдието, защото министърът пречи да се съберат доказателства. Та по-полека, ако обичаш, с бившите министри", съветва Богомил Бонев.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във