Параграф22 Daily

§22 Новини

Недекларирана валута за над 140 000 лева задържаха на Аерогара София и Калотина

Митническите служители на Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ задържаха недекларирана валута с левовата равностойност на 142 403 лева,  при две проверки на МП Аерогара София и МП Калотина.

Недекларирани 20 000 евро и 17 000 щатски долара задържаха митнически служители при проверка на МП Аерогара София. Парите са открити на 04.09.2019г., в пътник, бразилски гражданин, пристигащ с полет от Истанбул. По метода „анализ на риска“ пътникът е селектиран и спрян за проверка при преминаването му през зелен коридор „Нищо за деклариране", а парите са открити  в  ръчния му  багаж.

На 07.09.2019 година митническите служители на МП Калотина откриват недекларирана валута при проверка на лек автомобил, в който от Западна Европа към Турция през Сърбия и България пътували шофьорът и неговият спътник, турски граждани. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в чантичка, около кръста на един от мъжете са открити бели пликове, съдържащи банкноти с обща стойност 37 500 евро.

На нарушителите са съставени актове по Валутния закон.

Facebook logo
Бъдете с нас и във