Параграф22 Daily

§22 Новини

Недекларирани лични предпазни средства задържаха на Капитан Андреево

Митнически служители на Териториална дирекция Южна морска задържаха близо 500 000 медицински маски, 54 600 дезинфекционни препарата и 2300 комплекта защитни облекла при проверка на товарен автомобил на Митнически пункт Капитан Андреево.

Камионът с турска регистрация, управляван от турски гражданин, е пристигнал на МП Капитан Андреево на 29.04.2020 г. на трасе за входящи товарни автомобили от Турция. Според представената транзитна митническа декларация, той е превозвал миещи препарати  от Турция за Румъния. При извършената щателна митническа проверка се установява, че броят на колетите в камиона отговаря на декларираното количество, но не и тяхното съдържание.

В колетите са открити недекларирани  498 000 защитни маски, 54 600 пластмасови туби  в различни разфасовки с прозрачна гелообразна течност, с надписи  и характеристики на дезинфекционно вещество, както и 2300 комплекта защитно облекло.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

Facebook logo
Бъдете с нас и във