Параграф22 Daily

§22 Новини

Неизвестни измамници се опитвали да събират пари от клиенти на "Енерго Про"

Неизвестни измамници се представят за служители на "Енерго Про" АД и се опитват да вземат от клиенти на фирмата личните им данни или пари за различни услуги, съобщиха днес от пресслужбата на дружеството. Сигнали за такива инциденти постъпвали в компанията почти всяка седмица. Повечето от опитите за измама оставали неуспешни, тъй като клиентите успявали да се свържат с телефонния център на фирмата и да разберат истината.

Измамниците ползвали различни схеми, но най-често се представяли за служители на компанията и се опитвали да накарат клиентите да платят сметката си за ток в брой от дома си или да предоставят личните си данни. Другият подход бил да обяснят на абонатите, че трябва да посетят някои от фирмените центрове за работа с клиенти, а през това време да звънят на останалия у дома си член на семейството и да го "уведомят", че неговият близък е пострадал при инцидент и трябват пари за лечението му.

Жертви на тези схеми стават предимно възрастни хора, допълват от пресслужбата на компанията. От там припомнят, че дружеството не изпраща свои служители по домовете на клиентите си, за да събират дължими суми за ток или други услуги.

Facebook logo
Бъдете с нас и във