Параграф22 Daily

§22 Новини

Неизвестни опожариха къщата на екс-шефа на Националната банка на Украйна край Киев

Коктейлите Молотов са били хвърлени в къщата на Валерия Гонтарева - бивш председател на Централната банка на Украйна. Тя лично е съобщила за вандалския акт днес пред украинското издание "Ново време". Според Гонтарева бутилка с коктейл Молотов е била хвърлена през оградата в къщата й в село Гореничи, в резултат на което къщата й изгоряла напълно и дори не било възможно да се пристъпи към гасенето й от пристигналите пожарникари.

В края на август тази година, в Лондон, където сега живее Гонтарева, се е случило пътно-транспортно произшествие - тя е била блъсната от лека кола на пешеходна пътека. Екс-банкерката е постъпила за малко в болница, а от британската полиция установяват дали става дума за злополука или за злоумишлено действие. През нощта пък на 5 септември тази година неидентифицирани лица са поляли с бензин и са подпалиха колата на снаха й.

На 27 август Печерският окръжен съд в Киев разреши на Държавното бюро за разследване на Украйна да разпита Гонтарева по делото за злоупотреби с власт от членове на бившия управителен съвет на Националната банка.

Facebook logo
Бъдете с нас и във