Параграф22 Daily

§22 Новини

Нелегални емигранти запалили пожара край с. Лесово

Нелегални емигранти от Алжир са запалили пожара край село Лесово, за да бъдат открити по-бързо, съобщиха от пресцентъра на МВР. Общо 55 нелегални имигранти задържаха служителите от ГД Гранична полиция през изминалото денонощие на българо-турската граница.


В землището на село Лесово седем мъже без документи за самоличност, по техни данни от Алжир, подпалили пожар, обхванал тревиста растителност и над 500 дка шириколистна гора между селата Лесово и Малко Кирилово. Уведомена е пожарната служба в Елхово. Алжирците признали, че са запалили огъня, за да бъдат открити по-бързо, тъй като на двама от тях им прилошало. Оказана им е медицинска помощ в Ямбол, след което са върнати в ГПУ-Елхово. В гасенето на пожара са се включили 3 противопожарни автомобила с 20 огнеборци, екипи на горското стопанство, екип на МО за гасене на горски пожари. Днес към 11.30 часа огънят е погасен.


Малко след полунощ граничен наряд от ГПУ-Елхово е задържал в землището на село Вълча поляна 26 нелегални имигранти без документи за самоличност, по техни данни от Палестина, Гана и Мали. При задържането са използвани елементи на Интегрираната система за наблюдение на границата. Около час и половина по-късно в района на село Капитан Андреево са задържани 8 сирийски граждани. С тях имало и 7 деца, които са настанени в специализирано помещение.

Facebook logo
Бъдете с нас и във