Параграф22 Daily

§22 Новини

Нелегално пренасяни 99 000 евро откриха на Капитан Андреево

Опит за незаконно пренасяне на валута с левовата равностойност на  193 627 лева предотвратиха митническите служители от Териториална дирекция Митница Бургас.

На митнически пункт Капитан Андреево пристига влекач, марка „Mercedes-Benz“ и прикачено полуремарке, с турска регистрация. Шофьорът представя пред митническите служители редовни документи за превозваната стока – платове от Германия за Турция през България. По метода „анализ на риска“ камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която не са констатирани нарушения. При последвалия личен преглед на водача се установява, че в прозрачни полиетиленови пликове, залепени с кафяво тиксо около кръста му, са укрити 10 пачки банкноти с номинали 200, 100, 50, 20, 10 и 5 евро. Общата сума на недекларираните пари е 99 000 евро с левова равностойност 193 627 лева

Срещу уличения в нелегален пренос на валута в особено големи размери мъж с турско гражданство е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор от ТД Митница Бургас под надзора на Районна прокуратура – Хасково - Териториално отделение-Свиленград. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във