Параграф22 Daily

§22 Новини

Непочистен канал на „Напоителни системи“ довел до бедствието в Горнооряховско

Непочистен канал на „Напоителни системи“ е причинил приливната вълна, която нанесе сериозни щети в Долна Оряховица и селата Правда и Писарево, заявиха от Община Горна Оряховица. Оценката на щетите продължава, в района остава в сила обявеното частично бедствено положение.

Продължава работата по отстраняване на щетите, нанесени от бурята и поройните дъждове в събота в община Горна Оряховица. Освен интензивните валежи, проблемът за Долна Оряховица и селата Писарево и Правда е от непочистено напоително съоръжение, посочи кметът на община Горна Оряховица Добромир Добрев: „Целият проблем е този канал. Той е на „Напоителни системи“. Там е гора и прави тапи“.

По думите на кмета на Горна Оряховица за канала никой не се грижи, а той е предизвикал приливната вълна в събота вечерта в село Правда: „Той е бент и като се отпуши, в Правда течеше 70-80 метра река по дължината надолу“.

Все още се изчисляват щетите по инфраструктурата, за чието покриване Община Горна Оряховица ще иска помощ от държавата. Няма бедстващи хора.

Facebook logo
Бъдете с нас и във