Параграф22 Daily

§22 Новини

Неуспяла да стане шеф на съда в Карнобат, се пробва в Айтос

Младата съдийка Мария Дучева, която през 2014 година, се пробва да стане шеф на съда в Карнобат, имайки зад гърба си едва месец съдийски стаж, е единственият кандидат за административен ръководител на Районен съд-Айтос, показа проверка на Флагман.бг. Тя ще бъде изслушана от Висшия съдебен съвет (ВСС) на 13 май. През юни м. г. съдебният кадровик не одобри кандидатурата на Дучева за РС Карнобат, но сега ситуацията изглежда променена и най-вероятно ще бъде утвърдена като председател на Районния съд в Айтос, довериха наши източници.

Дучева, която е бивш прокурор от Бургас и юрисконсулт на „Победа“ АД, вече понатрупа съдийски опит, правораздавайки в Свиленград. Съдът в граничния град е един от най-натоварените в страната заради множеството дела срещу нелегално влезли бежанци.

Справка в имотното й състояние показва, че тя има двор с площ от 385 кв/м в квартал „Долно Езерово“, закупен за 29 592 лева, „Тойота Ярис“ и потребителски кредит на стойност около 50 хил.лв., взет от ДСК.

В същото време Чанко Петков, дългогодишен шеф на РС Карнобат, е единственият кандидат за административен ръководител на съда в Малко Търново. Неговото изслушване е насрочено за 14 май. Петков в момента е командирован в РС Бургас.

Facebook logo
Бъдете с нас и във