Параграф22 Daily

§22 Новини

Невиждан скандал. Строежът на Алепу вече с Акт 16, въведен е в експлоатация

Строежът в местността „Алепу“ край Созопол е продължавал въпреки забраната на държавния строителен контрол. Това показва проверка на bTV. През февруари миналата година, ДНСК разпореди работата по обекта да бъде преустановена.

Председателят на синдикална организация в ДНСК и бивш служител на РДНСК-Бургас инж. Любомир Йорданов заяви в „Тази сутрин“, че строежът има Акт 16 и обектът е въведен в експлоатация. По думите му документът е достъпен в Публичния регистър на ДНСК, с дата 13.02.2020 г, а ДНСК се правят, че не знаят и извършват мними проверки. „Строежът има разрешение за ползване, този строеж е въведен в експлоатация. На основание Акт 16, това е документът, който казва, че документално и технически този обект е годен за ползване.“

Той допълва, че в заблуждение е въведен и премиерът Бойко Борисов, който заплаши, че ако бъдат открити нарушения, обектът няма да бъде въведен в експлоатация, но той вече е въведен. Йорданов посочи, че всяка забрана ще падне в съда, тъй като по документи всичко е изрядно.

Бившият служител на РДНСК-Бургас заяви, че въпросният документ се издава от комисия, ръководена от шефа на ДНСК арх. Иван Несторов. „Не знам как тази сграда е приета, след като има заповед за спиране на
строителството, но след като Акт 16 се подпише от всички членове на комисията, арх. Несторов може да издаде разрешение за ползване или да откаже. В случая този обект е приет“, допълни архитектът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във